lørdag den 7. februar 2009

Om Arternes Oprindelse

Jamen for pokker da. Man har lyst til at rive sig i håret over de stakkels kreationister og andre idioter der jamrer over Darwin og de stærkestes overlevelse. Så citer da manden korrekt, det har aldrig handlet, og vil aldrig handle om at de stærkeste er dem der klarer sig bedst her i livet.
For så vil det jo kun være de brutale bøller der har en chance her i verden, mens søde, rare mennesker med vatarme bliver fejet til side og går til.

Det Darwin sagde var Survival of the Fittest, i betydningen "den der er bedst tilpasset sine omgivelser overlever".

Og blandt mennesker har vi gjort det til "fit" at tage sig af de svage. Evolutionen er måske gået i stå blandt mennesker i Vesteuropa, de alvorligt syge vil måske aldrig formere sig, fordi de ikke er i stand til at tage vare på sig selv og/eller evt. afkom. Men det er bestemt ikke nødvendigt at man er bygget som Joachim B. Olsen for at opnå success i form af afkom, som jo er det, darvinisme i dens mest rendyrkede form handler om. Vatarme er ligeså fit som arme af beton, og det der virkelige tæller er vores sociale evner, vores evner til at omgåes hinanden og til at være altruister. Hvad vi giver får vi tilbage. Og vi har et samfund, som har udviklet sig til at fungere på grund af dette.

Heldigvis er evolution det modsatte af religion. Det fungerer også for folk som ikke tror på det.

Ingen kommentarer: